duminică, 27 iulie 2008

Fotografiatul interzis !!!

Sunt importanti.Se ia o persoana oarecare, obisnuita, de preferinta cu nu foarte multa scoala, de preferinta cu ceva mai putina cultura si i se atribuie (ocazional) ceva putere de decizie (aka importanta).Poti sa-l faci paznic.La o poarta, la intrarea pe un pod, la un restaurant...etc.
Romanu` nostru descopera ca in noua postura, de paznic, isi poate umfla muschii catre cei care nu-s paznici.
Adaugam la asta o mica paranoia romaneasca - teama de-a fi fotografiat si ai toate ingredientele unui show, scandal, cearta...etc.
Mi s-a intamplat sa fiu obstructionat in foarte multe randuri de "cefe groase" (carora le dedic cu dragoste melodia "De ziua ta" - Parazitii) deranjate de prezenta mea cu aparatul de pozat in mana.Cu o totala ignoranta si necunoastere a legii - incearca sa te intimideze, desi, de pe domeniul public poti fotografia orice.

Ultima aventura - inundatii in zona orasului Roman. Plecat dimineata sa documentez momentul, am luat primul podul dinspre satul Sagna.Evident, inchis circulatiei.Am scos aparatul, am tras cateva cadre(as fi vrut sa trec podul la picior) - apoi paznicii (ceva politisti agricoli+uniforme de camuflaj) au primit prin statie ceva ingrijorator: S-a rupt un dig, sau baraj in Ucraina si se asteapta crestere a apei de 1,5m.Drept care, imediat, acestia au inceput sa evacueze (as se citi alunge) persoanele din zona podului.Parca ar fi venit un tsunami si ala in 10 secunde.Evident nu s-a putut discuta cu cerberii, au inceput sa explice cat sunt de importanti, cum au ei misiunea de-a proteja oamenii. Asta cu tipete aproape isterice.Bleah.
In tari europene care nu-s in lumea a 3-a, acolo unde oamenii primesc ceva educatie de baza, atitudinea e cu totul alta.

Poze.Niveluri record pentru Siret.Oameni care-si muta animalele de frica apei.Oameni carora le ia apa casa.Multumesc acelor tarani(care s-au dovedit mult mai oameni, in ciuda necazului abatut asupra lor) care mi-au permis accesul in gospodaria lor la un pas de dezastru.



















0 comentarii: