joi, 26 iunie 2008

Festivalul artei la Roman.

De ceva timp, tot coc in mine o provocare pentru romascani (si nu numai).
Ca tot stam prost la capitolul vitalitate artistica, ar fi frumos sa creem o traditie, un festival al artei.
Cu o durata de o saptamana, in fiecare an, un astfel de festival ar face artistii sa iasa la scena deschisa, ar putea aduce un turism cultural.Cheltuielile pentru municipalitate sunt aproape neglijabile, doar punerea la dispozitie a unor spatii (deschise) pentru expozitii, eventual 2-3 agenti care sa vegheze la buna intelegere intre oameni.
Seri muzicale tematice(clasica, populara, usoara...) concursuri de arta, desene pe asfalt, grafitti, expozitii in aer liber de pictura, sculptura, fotografie.
Un maraton fotografic, in genul celui organizat in Iasi de "sarbatorile orasului".
Seara de teatru pentru amatori.

Fara manele,fara vanzatori ambulanti de lantisoare si fluiere, doar arta.
Fiecare expozant poate scoate la vanzare, in scopuri caritabile o parte din lucrari, banii stransi fiind donati pentru diferite actiuni(de exemplu un spectacol de teatru la un camin de batrani sau de copii...etc).


O chestie de genul asta poate atrage dupa sine destule beneficii.Orasul va fi cunoscut ca unul cu activitate culturala, pe langa expozantii care pot veni din alte localitati putem primi si turisti care vor sa asiste la o saptamana de cromatica vizuala si auditiva.

Fara gratare cu mici si bere la terase.

Intereseaza pe cineva?

2 comentarii:

Andrei Bacoşcă spunea...

e o idee excelenta:)
ar trebui contactati reprezentanti din toate domeniile, pt a da vorba mai departe:)

Unknown spunea...

Da, e o idee foarte buna doar ca nu poti sa te astepti de la municipalitate sa organizeze asa ceva. Ar trebui vorbit cu directori de licee/scoli si pentru inceput sa fie o zi, doua , trei.. cam greu o saptamana...
Daca pot ajuta cu ceva, just say it :P